A A

  Geschiedenis

 

Folkgroep Tilia door de jaren heen.

We zijn nu inmiddels heel wat jaartjes bezig de mensen te vermaken met onze muziek en acts. Het werd dus tijd voor een overzicht. Op deze pagina vindt u een beknopt overzicht van de hoogtepunten. Klik op het jaartal en u vindt een uitgebreid verslag van alle gebeurtenissen in ons artiestenleven.

KLIK: jaaroverzicht 2000Toen Agnes en Jan-Bob elkaar opnieuw ontmoetten begonnen ze vrijwel direct samen muziek te maken. Dit resulteerde direct dat jaar al in enkele optredens samen. Toen bij een radio-optreden de namen werden verwisseld werd het tijd voor een naam voor het duo. 22 September introduceerden we die. In december kregen we de eerste grote opdracht.


KLIK: jaaroverzicht 2001We betrokken een repetitieruimte in het voormalige Charlotte-Oord. Hier traden wij regelmatig op voor publiek van "Sociaal Cultureel Café Artisjok". In februari werden we uitgenodigd deel te nemen aan een verzamel-CD. Tevens kwamen we meerdere malen in het nieuws bij Man Bijt Hond en regionale zenders. Enkele leuke opdrachten sterkten ons erin om door te gaan. 
KLIK: jaaroverzicht 2002  We schreven een lied over de invoering van de Euro. Het werd overal goed ontvangen. Naast de betaalde optredens brachten wij o.a. een programma voor Internationale Vrouwendag in ons mini-theatertje "De Bezieling" op landgoed Charlotte te Tilburg. Menig verzorgingshuis wist ons inmiddels te vinden voor optredens. 

KLIK: jaaroverzicht 2003 In april dit jaar wonnen we het Nationaal Alternatief Smartlappenfestival met een groepje enthousiaste deelnemers. Verder deden we mee aan de Landelijke Troubadoursdag op kasteel Dussen en waren wij de troubadours in restaurant de Troubadour in ´s Hertogenbosch. Veel tijd ging ook zitten in het organiseren van het volgende smartlappenfestival: de winnaar organiseert het volgende festival!

KLIK: jaaroverzicht 2004Organiseren kost veel tijd. Maar een mooi festival was het gevolg. De deelname van onszelf resulteerde weer in het winnen van het festival. Leuke contacten met collega´s brachten ons ertoe om lid te worden van het Artiesten Belangencentrum. Toen VARA´s KASSA een actie tegen Essent lanceerde waren wij daarbij met een lied. Aanschaf van Charles Dickens kostuums leverde veel kerstoptredens op.

KLIK: jaaroverzicht 2005Het Artiesten Belangencentrum heeft ons gestimuleerd om aan beurzen deel te nemen. Zo stonden we op de AEB-beurs in Eindhoven. Uiteraard weer een festival geörganiseerd. Gevraagd om in het programma "1 op de Middag" op te treden. In december vonden wij een nieuwe repetitieruimte na beëindiging van ons verblijf op landgoed Charlotte.    
KLIK: jaaroverzicht 2006 Wederom op de AEB gestaan, ditmaal met de nieuwe act: Juliënne Vanhoogere "Speels op Straat" toer! Samen met het EVA-koor speelden wij een protest-lied tegen de huurliberalisering. Een optreden in Spontin te België viel zeer in de smaak. Onze nieuwe folder ter promotie van kerstoptredens is heel goed aangekomen. We hebben echt overal gespeeld.
KLIK: jaaroverzicht 2007Onze nieuwe act: Pathefonics (c) wordt op de AEB aandachtig bekeken. Een bezoek aan de Verenigde Staten heeft ons heel veel muziekvrienden opgeleverd. Ons kerstprogramma loopt nog altijd prima. We hopen dat onze promotie voor 2008 ons nieuwe kansen oplevert. Bureau´s beginnen ons nadat we ze informatie hebben gestuurd geïnteresseerd te raken. 


KLIK: jaaroverzicht 2008Dit jaar heeft ons een aantal hoogtepunten opgeleverd. Het begon goed! De troubadoursdag in Breda. Hier waren we gezien en uitgenodigd om in Brugge België te komen spelen. Door deelname aan het Kwartiermakers-festival in Tilburg E.O. hebben we ook in Tilburg wat meer bekendheid gekregen. Het feest in Uden en op de Golf- en Countryclub Midden-Brabant waren super. Hier hebben we er een waar feest van gemaakt. De Charles Dickens dagen met de vele figuranten van de Marianne Jacobsgroep hebben wij heel leuk gevonden.


  


Home  Ontstaan  Instrumenten  Hoogtepunten  CD  Links  Agenda  Boekingen  Sitemap
Bio Agnes  Bio Jan-Bob
Algemeen  Iers  Country  Zeemans  Troubadour  Ouderen  Brabants  Sociaal  Straattheater  Kerstprogramma
Contact  Foto album.

Webdesign: Script Zine Design