A A

  Speels op Straat


Download hier de specificaties voor dit programma.Download een HR foto voor uw publicatie.Niet van toepassingBekijk hier foto´s van dit progamma.Download hier een folder van dit programma. Juliënne Vanhoogere: 
De "Speels op Straat" Toer!

 Folkgroep Tilia presenteert: Juliënne Vanhoogere: De "Speels Op Straat" Toer!

Juliënne: "Cultureel erfgoed, dáár gaat het om. Veel daarvan gaat
verloren. Ik heb er over nagedacht hoe ik de eigen cultuur weer terug bij de mensen kan brengen.

Bij cultuur denken de mensen 
meestal aan dingen die ver weg in de wereld te beleven zijn. Ik zou dat naar het rijk der fabelen willen verwijzen. Ons eigen land heeft toch ook zijn cultuur! En dan bedoel ik niet alleen de cultuur van musea en concertzalen. Cultuur is veel dichter bij ons dan we denken.

Er is zóveel cultureel erfgoed dat verloren dreigt te gaan dat ik bijna niet zou weten waar te beginnen! Dan begin ik maar dicht bij huis! Wat is het dichtst bij huis? De straat! Gewoon, onze eigen straat, waar niet meer wordt gespeeld. Daardoor dreigt al die cultuur, die énige spelletjes, die wíj vroeger op straat speelden, met liedjes en al verloren te gaan. Dat mag natuurlijk niet gebeuren!

Om het verloren gaan van die prachtige kinderliedjes en -spelletjes te voorkómen, ga ik naar de mensen toe. O ja, François komt natuurlijk ook mee om mij te helpen. François heeft voor mij een prachtige wagen gemaakt waaruit alle attributen en instrumenten te voorschijn worden getoverd.

Het leuke van kinderspel is, dat je het meestal niet alleen doet. Samen met het publiek maak ik er een fantastische belevenis van!"

François: "Het is héél leuk hoor!"Vriend of collega bezig met het organiseren van een feestje? Tip hen deze site!


Deze productie is tot stand gekomen onder regie van Peter de Bie Theaterproducties.

Home Ontstaan Instrumenten Hoogtepunten CD Links Agenda Boekingen Sitemap
Bio Agnes Bio Jan-Bob
Algemeen Iers Country Zeemans Troubadour Ouderen Brabants Sociaal Straattheater Kerstprogramma
Contact Foto album

 

 

Webdesign: Script Zine Design