A A

  2008


Klik hier om naar de Straatmuzikantendag site te gaan.

Zondag 6 april 2008  Spelen de pathefonics (c) tijdens de Straatmuziekdag in Breda. In het centrum van Breda zijn talloze muzikanten te vinden.
Hoe was het: Er was mooi weer ondanks de voorspellingen en daardoor veel vlok op de been. Er waren zelf mensen dien het aandurfden om even op een terrasje te gaan zitten. Allemaal ingrediënten die ideaal zijn voor een straatmuzikant en zijn streven het publiek te vermaken. Voor de muzikanten was het ook leuk om samen met andere muzikanten iets te doen. Helamaal geweldig dus. 
Krantenartikel in BN de Stem

leesbare versie

Woensdag 16
  april 2008 Luisteren we een debatavond van het Platform regio Oss tegen armoede op in de kleine zaal van de Lievecamp in Oss. Gastspreker zal zijn staatsecretaris Aboutaleb van sociale zaken.  
Hoe was het: Een debatavond kan soms best heftig of saai zijn. Zo'n koor kan dat heel erg opfleuren. Dat is aardig gelukt. Dit was het eerste publieke optreden van het koor begeleid door Folkgroep Tilia.

Zaterdag 19 april 2008
  Op deze dag is weer het Nationaal Alternatief Smartlappenfestival in de Maranathakerk te Tilburg. In april 2007 won het AVE-koor dit concours met het liedjes Vrouwencircus. De organisatie ligt nu bij dit koor. Meer informatie vindt u op www.ave-koor.nl en www.smartlap.info 
Hoe was het: Dit altijd een hilarische dag. Wel zwaar voor ons want de organisatie lag ook bij ons. Wel heel dankbaar publiek. Bekijk HIER de foto´s van deze dag.








Zondag 27 april 2008  In het winkelhart van Princenhage maken de Pathefonics (c) hun opwachting. We spelen van 12.00 tot 16.00 uur. 
Hoe was het: Deze druk bezochte braderie en rommelmarkt was een groot succes. Er was veel entertainment op en rond het centrale plein maar door ons mobiele act konden wij ook muziek brengen wat verder weg. Veel leuke reacties de mensen staan altijd weer te kijken naar de heel andere uitmonstering.

Zaterdag 3 mei 2008  Spelen we tijdens de wekelijkse markt en Winkelstad Muziekstad de pathefonics van 12.00 tot 16.00 uur 
Hoe was het:  Er was veel te beleven voor het publiek in het prachtige nieuwe winkelcentrum Arendshof te Oosterhout. Veel winkelende mensen waren blij verrast door onze verschijning en pasten hun pas aan aan het ritme van de muziek of prevelde het liedje mee. Ze gingen na enkele momenten dan weer verder met waarvoor ze gekomen waren, winkelen.

Zondag 4 mei 2008
Spelen we van 12.00 tot 16.00 uur in het centrum van Oosterhout gezellige liedjes als troubadour van deze tijd. 
Hoe was het: De gangen van het winkelcentrum Arendshof te Oosterhout waren aanvankelijk nog erg stil. Zo rond 13.00 uur kwamen de mensen om inkopen te doen. Het was prachtig weer en daardoor hadden veel mensen gekozen voor buitenactiviteiten. Dit overdekte centrum werd deze mooie zondag dus niet zo erg druk.

Dinsdag 6 mei 2008 
Nemen wij deel aan een artiestenpresentatie in Nijmegen in de cultuurspinnerij de Vasim. 14.00 tot 22.00 uur. Wij zullen daar diverse acts tonen. 
Hoe was het: Artost, het bureau dat deze presentaitedag had geörganiseerd, had kosten nog moeite gespaard. Het was een heel inspirerende dag met een grote variatie aan artiesten. Artost richt zich vooral op straat amuzement. ARTist's On STreet.

Zondag 11 mei 2008
Spelen we de pathefonics tijdens de Pinkstermarkt in Grave. We spelen van 12.30 tot 16.30 uur in het stadscentrum. (openbaar) Bezoek ook de website van dit evenement 
Hoe was het: Het was een gezellige boel op  de braderie. Veel mensen hadden een plaatsje ingericht met vlooiemarkt spulletjes. In de soms nauwe straatjes was het een komen en gaan van mensen. De terrassen zaten lekker vol en bij ons komst kon het niet uitblijven of er werd meegezongen.

Vrijdag 23 mei 2008  Tijdens een barbecue van een afdeling van Shell spelen wij gezellige Nederlandstalige liedjes en brengen veel sfeer. 
Hoe was het: Deze afdeling van Shell bestond uit heel goed op elkaar ingespeelde collega´s. Doordat wij goed konden inspelen op de sfeer van dat moment konden wij aanvankelijk op de achtergrond en later met een meezingend gezelschap de sfeer er aardig in brengen. Een groot voordeel had dit ook voor de buren. Doordat ons entertainment nooit te hard is gaan de buren niet klagen over burengerucht. Bij het inhuren van een DJ kan dit echter wel eens anders zijn. Klik hier voor meer foto´s!

Zondag 25 mei 2008 Op verzoek hebben wij het cultureel café opgeluisterd met geëngageerde liedjes. 
Hoe was het: De bijval was groot toen aan het publiek duidelijk werd dat in deze liedjes stelling wodt genomen tegen de politiek.

Dinsdag 27 mei 2008
Brengen wij zeemansliedjes in visserskostuum. Dit optreden is gekomen in plaats van een high thee welke was gepland voor 7 januari. Deze is wegens ziekte bij de opdrachtgever niet doorgegaan. 
Hoe was het:
Niet alle liedjes waren bekend bij de bewoners van dit verpleegtehuis. De liedjes die men kende zong men echter uit volle borst mee. Deze mix was juist leuk omdat hierdoor toch weer eens wat anders wordt geboden. Ook deze mensen willen wel eens nieuwe prikkels.

Zondag 8 juni 2008
Zullen wij ons opwachting maken op de v. Gogh Mert te Nuenen. De Pahtefonics (c) pelen er van 12.30 tot 16.30 uur.  Dit optreden heeft een openbaar karakter.
Hoe was het: Het was gezellig druk en er was veel te doen. Overal kwam muziek vandaan. Het was even zoeken naar plekjes waar wij konden spelen. Maar de rustigere plekken wisten we aardig op te fleuren. Aan het eind speelde we bij wat bankjes waar zich toch wel wat meer mensen verzamelden.

Zaterdag 14 juni 2008  Kunt u ons als de Pathefonics (c) vinden op de Tilburgseweg te Goirle. Wij spelen van 11.00 tot 16.00 uur. Openbaar.
Hoe was het: Op deze zaterdag voor vaderdag zijn wij door heel veel mensen met een duim opsteken meezingen en even blijven luisten positief begroet. Ook de auto´s die snel doorreden hielden wat in  en keken hele tijd naar deze twee komische muzikanten

Zaterdag 21 juni 2008 In België is de volksmuziek nog meer verweven in de dagelijkse cultuur dan in Nederland. Daarom bezoeken wij regelmatig folkfestivals en jam sessies in het Belgische land om weer nieuwe ideeën op te doen.  Op deze avond in de buurt van Huy in Walonië is heel gezellig. Klik op de foto voor reportage.==>


Zaterdag 28 en zondag 29 juni 2008  Tijdens een twee-daagse braderie in Brugge (België) brengen wij een vrolijke noot als de Pathefonics (c). 
Hoe was het: In deze historische touristen plaats kwam onze muziek zeer tot zijn recht. De grote drommen touristen konden ons aanwezigheid zeer waarden. Eerdaags zullen de foto´s van de Pathefonics (c) overal ter wereld op het internet verschijnen want er is door de touristen zo veel gefotografeerd.














Zaterdag 5 juli 2008 40-jarig huwelijksfeest in themarestaurant Brasserie Tante Pietje te Uden. Wij spelen daar van 16.00 - 20.00 uur voor het bruidspaar en de genodigden.
Hoe was het: Wat een gezellige donkerbruine zaak. Een leuk podium en een heel leuke familie en gezelschap om voor te spelen.  Voor het bruidspaar was ons optreden een verrassing van de kinderen. Het dak ging eraf en met onze vele toegiften die we hebben gespeeld wisten we het feest langer te laten duren dan gepland.
Reactie: Nogmaals dank voor de supergezellige middag, we hebben veel leuke reacties gehad. Met name de opbouw van jullie optreden was heel goed. 














Hierbij wat fotootjes van het feest van ons pap en mam, zoals beloofd. Groeten Sandra.

Dinsdag 2 september 2008 
Voor de vriendinnenclub van Golf- en Countryclub Midden-Brabant spelen wij tijdens het diner een ruime selectie uit ons repertoire.
Hoe was het: Wat hadden de dames geluk tijdens het golfen is het droog gebleven. Toen ze even uitpuften op het terras werden ze al door ons muziek verrast. Tijdens het diner ging het helemaal los. Eer werd gezellig meegezongen. Vooral het spelen van de vele verzoekjes viel zeer in de smaak.

Dinsdag 9 september 2008
In dienstencentrum De Ruwaard in Oss wordt een Italiaanse middag georganiseerd voor de bewoners. Hier horen natuurlijk Italiaanse liedjes bij. Speciaal voor deze gelegenheid studeren wij bekende Italiaanse liedjes in.
Hoe was het: Wat had de feestcommissie alles goed voor elkaar. Het was heel erg gezellig en de bekende Italiaanse liedjes werden zeer gewaardeerd. Klik op het fotootje voor een diashow.

Vrijdag 19 september 2008  Op de trouwlocatie Huis Brakel te Brakel begeleiden wij een trouwplechtigheid, receptie en trouwfeest. (besloten)
Hoe was het: De plechtigheid op deze mooie locatie verliep vlekkeloos. Het speciaal voor de plechtigheid ingestudeerde lied klonk prachtig in de zaal. Het aansluitende feest in de bij dit monumentale pand horende koetshuis werd heel gezellig doordat er veel werd meegezongen.

Zondag 28 september 2008  Tijdens de koopzondag in het centrum van Raalte spelen we nogmaals de Pathefonics (c) Even poseren voor de foto.
Hoe was het: Waarschijnlijk laatste lekkere dag in september is een gezellig feest geworden. De dag was voornamelijk voorzien van kinderanimatie. Als er kinderen waren hebben wij vooral ook voor hen gespeeld. Ook de terrasjes hebben wij van een gezellig muziekje voorzien.

Kinderen gaan voor.






Foto´s: met dank aan H.J. Burgmeijer.






Vrijdag 3 oktober 2008 In "Trefpunt Verlosserkerk" spelen we uit ons ierse repertoire voor de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie ANGO afdeling Gooiland.  
Hoe was het: Het was een mooie avond geheel in de sfeer van Ierland. Irish Stew, Guinnes en natuurlijk de Ierse ballades, liefdes- en strijdliederen van ons. Er waren verstilde momenten en het eindigde in een dolle boel met veel meezingen van de bekende liederen van de Dublinners.

Zaal 16Disnsdag 7 oktober 2008  Bij het Kwartiermakersfestival van Tilburg en omstreken gaan we in Theater Zaal 16 te Tilburg van 14.30 tot 16.30 uur met een groep van maximaal 15 deelnemers een lied schrijven en zingen waarin de deelnemes een thema naar voor brengen dat hen allen regelmatig bezig houdt. 
Hoe was het: Het kleine zeer geinteresseerde publiek had zelf ambities liedjes te gaan schrijven. De handige tips en aanwijzingen zullen zeker worden gebruikt om het creatieve proces te stroomlijnen.

Woensdag 8 oktober 2008  In het kader van het Kwartiefmakersfestival brengen wij een zangmiddag voor mensen die graag zingen. Deze middag is vooral bedoeld om mee te zingen. Er zullen tekstboekjes aanwezig zijn waaruit de deelnemers liedjes kunnen kiezen. Theater Zaal 16, van 14.30 tot 16.30 uur. 
Hoe was het: Het is een intiem meezingfeestje geworden. Het festival is er niet een van de grote getallen maar van de kwaliteit en de aandacht. Hieraan hebben wij volledig beantwoord.

Zaterdag 10 oktober 2008 Spelen we tijdens het slotmanifestatie van het Kwartiermakersfestival in Theater Zaal 16 te Tilburg.  
Hoe was het: Als laatste afsluiter van de avond na enkele collega artiesten kwam er met ons eindelijk sfeer in de tent. Er werd vlot meegezongen en als er geen eind aan het feestje had moeten komen hadden we tot de volgende ochtend door kunnen gaan.

Donderdag 18 december 2008  Voor het personeel en de vrijwilligers van zorginstelling "De Vloed" spelen wij tijdens de einde-jaars-receptie een greep uit al onze programma´s. 
Hoe was het: Zo als op dit soort gelegenheden te verwachten ben je slechts achtergrond. De mensen spreken met elkaar en hebben wat minder aandacht voor de muziek. Als dat is wat men wil dan is dat wat wij brengen. Toch wel heel veel leuke reacties gehad.

Vrijdag 19 december 2008  In woon- en dienstencentrum Vitazorg en Welzijn te Rijen spelen wij ons Kerstprogramma van 14.00 tot 16.00 uur.
Hoe was het: Dit ingetogen kerstrepertoire met mooie kerstliedjes in het Nederlands en Engels valt altijd goed. Voor de mensen die het Engels niet machtig zijn wordt de inhoud kort verteld.

Zaterdag 20 decembber 2008 Winkelcentrum Weidevenne in Purmerent, Charles Dickens Weekeind
Hoe was het: Dit is heel wat anders. Door de Marianne Jacobsgroep uit Udenhout was het hele winkelcentrum omgetoverd in Charles Dickens stijl. Vele figuranten speelden diverse rollen. Het was leuk om eens een deel van een geheel concept te zijn.

Zondag 21 december 2008 Winkelcentrum Pieter Vreedepein. te Tilburg, Charles Dickens Koopzondag.
Hoe was het: Door de Marianne Jacobsgroep uit Udenhout was het hele winkelcentrum omgetoverd in Charles Dickens stijl. Vele figuranten speelden diverse rollen. Het was leuk om eens een deel van een geheel concept te zijn.

Klik hier voor de folderVrijdag 26 december 2008 Kerstviering in het café. Tussen kroegen en kerken. Met medewerking van pastoor Wijmeersch en muziekale omlijsting in Charles Dickens stijl
Hoe was het: Er was een heel grote opkomst in het huiskamer-café. Tijdens de informele dienst van de pastoor hingen ze met de benen buiten. We speelden enkele mooie kerstliedjes. Na de dienst hebben Klik hier voor een fotoreportage.we iedereen vermaakt met allerlei andere liedjes. De sfeer zat er helemaal in. Wat een leuke bedoening was dat.






Home Ontstaan Instrumenten Hoogtepunten CD Links Agenda Boekingen Sitemap
Bio Agnes Bio Jan-Bob
Algemeen Iers Country Zeemans Troubadour Ouderen Brabants Sociaal Straattheater Kerstprogramma
Contact Foto album


.

Webdesign: Script Zine Design