A A

  Sociaal


Download hier de
specificaties voor dit programma.Geen foto beschikbaarGeen repertoirelijst beschikbaarBekijk foto´s van dit programmaGeen folder beschikbaar

Met een flinke korrel zout (sociaal geëngageerd).

Liedjes in het Nederlands met een geëngageerde ondertoon, meestal over sociaal-economische onderwerpen, bijvoorbeeld over sociaal onrecht en de 'vreugden' van het hebben van een uitkering of de poetsen die verschillende regeringen je dan steeds bakken. Veel van deze nummers zijn ontleend aan de verschillende politieke smartlappenfestivals, waaraan Folkgroep Tilia zelfstandig of als onderdeel van gelegenheidsformaties deelneemt. Een aantal van de teksten zijn van de hand van Agnes Koelemij, die haar verontwaardiging over het gesol met mensen aan de onderkant van de samenleving met grote regelmaat omzet in kritische liederen, soms bijtend sarcastisch, soms sterk humoristisch van aard. Niet alleen de sociale (on)zekerheid, maar ook de afnemende gastvrijheid van Nederland en de verkeerde keuzes van de wereldleiders moeten aan de kritische benadering van Tilia geloven. Enkele van deze liederen zijn ook op eigen muziek gezet.

 

Voor meer repertoire


Liedjes van verlangen en verzet.

Muziek van, voor en door de vrouwenbeweging, geïnspireerd door en gebracht in de traditie van Cobi Schreijer, bestaande of speciaal voor de gelegenheid gemaakte nummers. Nieuwe nummers zullen blijven ontstaan, want de emancipatie is NIET voltooid!

Altarnatief Smartlappenfestival

Veel van de liedjes zijn geschreven voor het Alternatief Smartlappenfestival dat Folkgroep Tilia twee keer heeft mogen winnen en organiseren. Meer achtergrond informatie hierover vindt u op de website daarover. http://members.home.nl/smartlap/  Tijdens dit jaarlijkse festival brengen gelegenheidskoortjes zelf geschreven teksten op bestaande smartlappen. De teksten gaan altijd over het sociale beleid van de overheid. Het smartlappenfestival van 2006 is in Den Haag gehouden.

Vriend of collega bezig met het organiseren van een feestje? Tip hen deze site!

 Home  Ontstaan  Instrumenten  Hoogtepunten  CD  Links  Agenda  Boekingen  Sitemap
Bio Agnes  Bio Jan-Bob
Algemeen  Iers  Country  Zeemans  Troubadour  Ouderen  Brabants  Sociaal  Straattheater  Kerstprogramma
Contact  Foto album

 

.

Webdesign: Script Zine Design