A A

  Ouderen


Download hier de
specificaties voor dit programma.Geen foto beschikbaarBekijk het repertoire-overzicht van dit programmaGeen foto´s beschikbaarGeen folder beschikbaar

FEEST VAN HERKENNING

Liedjes uit de goeie ouwe tijd van vóór de TV en het snelle massa-amusement, toen we nog tijd en zin hadden om met de radio mee te zingen. Sfeer: Hilversum Drie bestond nog niet (dankjewel, Herman van Veen!) en de bouwvakkers zongen en floten nog zelf, net als onze (groot)moeders bij de afwas.

Het programma is samengesteld uit successen van vroeger, veel bij een ouder publiek geliefde nummers van vóór en vlak na de Tweede Wereldoorlog komen voorbij.

Bij dit programma wordt gebruik gemaakt van tekstboeken die speciaal voor deze voorstellingen door Folkgroep Tilia zelf zijn samengesteld. Bijna alle nummers die gebracht worden staan in deze boeken, die vóór het begin van de voorstelling worden rondgedeeld. De boeken zijn uitgevoerd in een iets groter lettertype, zodat meelezen en meezingen makkelijker wordt. Na afloop worden de boeken weer opgehaald, zodat ze bij een volgende gelegenheid weer gebruikt kunnen worden. (Om auteursrechtelijke redenen kunnen deze boeken helaas niet verkocht worden en om diezelfde redenen mag er ook niet uit gekopieerd worden!)

Uit de boeken is door ons programma samengesteld. Dit is een selectie uit het boek. Een tweede programma, met andere liedjes uit de boeken, is momenteel in ontwikkeling. Hieronder de titels.

Enkele leuke ideeën:
Vakantie: Op vakantie gaan zit er voor de meeste bewoners niet in. Een reis naar het buitenland al helemaal niet meer. Een woon-zorgcentrum in ´s Hertogenbosch heeft hier iets op gevonden. Als de bewoners dan niet op vakantie kunnen dan brengen wij de vakantie naar de mensen.  Met dit gegeven hebben wij een busreis naar Engeland gespeeld vanaf het podium. Verkleed als buschauffeur en reisleidster maakten we een muzikale tour door Engeland. Erg geslaagd!

Klein maar fijn: "In plaats van bewoners allemaal naar één zaal te brengen lijkt het me heel leuk om de muzikanten te laten spelen in de huiskamers op de diverse afdelingen": zo hadden twee zorgcentra in Eindhoven bedacht. De voordelen van deze mini-optredens zijn legio. Mensen hoeven niet verplaatst, diverse type bewoners komen allemaal aan bod zonder door elkaar te moeten worden geplaatst, de tijdsduur per kamer is voor deze mensen juist leuk, ± 20 - 30 minuten en zo zijn er nog wel meer voordelen te bedenken. In ieder geval zijn de optredens zeer intiem.

Geschikte acts: Meer geschikte acts vindt u op de site Activiteitenbegeleiding.com

Vriend of collega bezig met het organiseren van een feestje? Tip hen deze site!Home
  Ontstaan  Instrumenten  Hoogtepunten  CD  Links  Agenda  Boekingen  Sitemap
Bio Agnes  Bio Jan-Bob
Algemeen  Iers  Country  Zeemans  Troubadour  Ouderen  Brabants  Sociaal  Straattheater  Kerstprogramma
Contact  Foto album.

 

Webdesign: Script Zine Design