A A

  Troubadour

 Download hier de specificaties voor dit programma.Download een HR foto voor uw publicatie.Bekijk het repertoire-overzicht van dit programmaBekijk hier foto´s van dit progamma.Download hier een folder van dit programma.

TROUBADOURS VAN DEZE TIJD


Dit is de titel van ons eigen lied, waarmee we meestal beginnen. Dit lied, waarmee we onze verbondenheid met de troubadours uit de Middeleeuwen uitdrukken, beschrijft de gang van rondreizende muzikanten.

Speciaal voor bruiloftsfeesten, diners, recepties en soortgelijke gelegenheden heeft Folkgroep Tilia een programma met zeer herkenbare liedjes van vroeger en nu. Dit kan variëren van Oud-Hollandse, Vlaamse en Brabantse volksliedjes tot moderne Nederlandse chansons en alles wat daar tussen ligt. Desgewenst kan de nadruk liggen op achtergrond, feestrepertoire of meezingers.

Omdat een troubadour niet aan één land gebonden was en is, kan uiteraard ook uit ons Internationale repertoire gekozen worden, om 
bijvoorbeeld een Ierse sfeer neer te zetten.

Afhankelijk van het soort gelegenheid en van uw wensen kan voor u worden opgetreden in hedendaagse of Bourgondische kostuums.

Dit kan onversterkt worden gedaan, dan bereiken we steeds een klein groepje. Of met versterking met headsets (zendermicrofoons in koptelefoon model) en boxen in de zaal. Zo hoort iedereen het ook al zitten ze wat verder weg.

Troubadours, joglars of trouvères

Wat was een troubadour eigenlijk? Wat zijn joglars en trouvères dan? Hier een achtergrond verhaal dat we volgens de oude definitie geen, en volgens het nieuwe begrip wel troubadours zijn. Hoe zat het met de Adel in wiens gezelschap troubadours zich vaak bevonden?

Vriend of collega bezig met het organiseren van een feestje? Tip hen deze site!
Home  Ontstaan  Instrumenten  Hoogtepunten  CD  Links  Agenda  Boekingen  Sitemap
Bio Agnes  Bio Jan-Bob
Algemeen  Iers  Country  Zeemans  Troubadour  Ouderen  Brabants  Sociaal  Straattheater  Kerstprogramma
Contact  Foto album


.

 

Webdesign: Script Zine Design