A A

  Zeemans


Download hier de specificaties voor dit programma. Download een HR foto voor uw publicatie. Bekijk het repertoire-overzicht van dit programma Bekijk hier foto´s van dit progamma. Download hier een folder van dit programma.

Hijs de zeilen, zing maar mee

Zeekustbewoners hebben altijd de verwondering gehad over wat er voorbij de einder
zou zijn. Dit heeft zeevarende naties opgeleverd, zoals de Noormannen, Angelsaksen maar ook de Nederlanders.


Vooral de Angelsaksische wereld heeft een rijke traditie op het gebied van zeemansliedjes. Het zal niemand verbazen dat shanties van Ierse en Schotse origine bij Folkgroep Tilia op het repertoire staan, Agnes en Jan-Bob hebben een voorliefde voor Iers en Schots repertoire!

Ook het Duits kent heel veel oude zeemanstraditionals. Enkele daarvan kunt u ook op de speellijst van het zeemans-programma vinden.

Tijdens een vakantie enkele jaren terug bezochten wij aan de Franse westkust Bretagne. Toen wij ook daar zeemansliederen in het Frans tegen kwamen was onze interesse direct gewekt.

We hebben muziek op enkele CD´s en notenschrift meegenomen. Hiervan zult u er binnenkort ook enkele op ons repertoire vinden.

In het Nederlands in het aanbod heel groot. We hebben ze voor het uitkiezen. Het zal u duidelijk zijn dat het overgrote deel uit Nederlandstalige zeemansliedjes bestaat. Het voordeel daarvan is dat u deze liedjes waarschijnlijk allemaal kunt meezingen.

Het schip vaart uit. Gaat u met hen mee het water op. Beleef de tijden van zilt en zeilen, voel het trekken aan de lijnen terwijl u als volleerde matrozen meezingt met de refreinen!

Noordzee (eigen interpretaitie noordzee Boudewijn de Groot)


 

Enkele Ideeën 

* Zeilregatta. Na een zeilregatta op het open water is het goed toeven aan de feestelijke dis die voor de deelnemers is
georganiseerd. De sterke verhalen vliegen over en weer. Natuurlijk hoort daarbij het luidkeels meezingen van Zeemansliederen en Sea Shanties.

* Party-boot. Het is heel gezellig op de partyboot. Er wordt rijkelijk genuttigd. En hoewel iedereen knus en warm zit te kijken hoe het landschap voorbij glijdt voelt iedereen zich een beetje zeeman.

* Havensteden feestweek. De sfeer in het havenstadje is gezellig te noemen. De haringkar en andere braderie-achtige kramen dragen daar aan bij. Live-muziek bij een gezellig terras zou niet misstaan.

Op Shanties vindt u veel achtergrond informatie over Zeemansliedjes


Vriend of collega bezig met het organiseren van een feestje? Tip hen deze site!

 
Home  Ontstaan  Instrumenten  Hoogtepunten  CD  Links  Agenda  Boekingen  Sitemap
Bio Agnes  Bio Jan-Bob
Algemeen  Iers  Country  Zeemans  Troubadour  Ouderen  Brabants  Sociaal  Straattheater  Kerstprogramma
Contact  Foto album 


,

Webdesign: Script Zine Design