A A

  Country


Download hier de specificaties voor dit programma.Geen foto beschikbaarBekijk het repertoire-overzicht van dit programmaGeen foto´s beschikbaarGeen folder beschikbaar
FRONT PORCH ROCKING CHAIR


Akoestische country in de oude stijl zoals die vroeger onstaan is voordat grote gitaarversterkers en drumstellen de rock 'n roll-achtige country mogelijk maakten. De muziek die hier bedoeld wordt is in Amerika beter bekend onder de naam "Old Time Music". Denk hierbij ook aan heel authentieke instrumenten als autoharp, 5-snarige banjo en dulcimer als begeleiding.

Deze muziek is de directe voorloper van de meer bekende Bluegrass-stijl en is ontstaan uit de muziekstijlen die de Ierse, Schotse, Engelse, Duitse en Scandinavische immigranten meebrachten uit hun landen van herkomst. De invloeden van deze vaderlanden zijn duidelijk terug te vinden, tal van oude balladen worden nagenoeg ongewijzigd gezongen en gespeeld door de nazaten van de immigranten.

In de balladen wordt over het leven van alledag gezongen: over het harde leven van boeren en mijnwerkers, over de armoede en de strijd tegen onderdrukking door bazen en landeigenaren, maar ook over familiebanden, liefde, de schoonheid van het nieuwe land en de hoop op een betere toekomst.


Columbus Stockade (opname 2000 Omroep Brabant)
Sweet Chariot (opname 2000 Omroep Brabant)


Vriend of collega bezig met het organiseren van een feestje? Tip hen deze site!

 

Home  Ontstaan  Instrumenten  Hoogtepunten  CD  Links  Agenda  Boekingen  Sitemap
Bio Agnes  Bio Jan-Bob
Algemeen  Iers  Country  Zeemans  Troubadour  Ouderen  Brabants  Sociaal  Straattheater  Kerstprogramma
Contact  Foto album.

Webdesign: Script Zine Design